SnowWorld Zoetermeer

Een verlenging van de derde skibaan voor SnowWorld
Opdrachtgever

SnowWorld

Activiteit

Bouw

De skipiste te Zoetermeer is door ASK Romein gerealiseerd op een voormalige puinstortplaats, waarbij de piste op de helling van de stortplaats is gebouwd en het restaurant aan de voet van de helling. Door de verwachte grondzettingen op de helling werd gekozen voor een ingenieuze vijzelconstructie waarbij elke kolom van de skipiste afzonderlijk in hoogte kan worden versteld. Op die manier kunnen eventuele zettingen gecorrigeerd worden.

De maximale vijzelhoogte bedraagt 85 centimeter, de gehele constructie is gedurende 5 jaar na de bouw nauwlettend gemonitord met een lasergestuurd programma waarbij met enige regelmaat de kolommen werden opgevijzeld. Vanaf het 4e jaar was er van enige zetting geen sprake meer.

De oorspronkelijke skibaan heeft een totale oppervlakte van 7.500 m² (210 meter lang - 35 meter breed - 50 meter hoog). Het restaurant en bijhorende kantoren zijn 2.000 m² groot.

ASK Romein werkte aan de verlenging van de 3e skibaan van SnowWorld. Het betreft een design & build opdracht waarbij we de oorspronkelijke constructie hebben verlengd met 105 meter, goed voor 1.200 ton staal. Bovenaan de piste is een panoramaplatform, dat een uitzicht biedt over het Groene Hart.

Lees meer

Buytenparklaan 30
2717 Zoetermeer
Nederland

Architect

  • Algra & Marechal Architecten

Terug naar projectoverzicht

Relevante projecten

Heineken

 

Prologis Venlo